Αξίζουν τα συμπληρώματα διατροφής;

Αποτέλεσμα εικόνας για συμπληρωμα πρωτεινης

Στην εποχή μας όλο και περισσότερα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής για διευκόλυνση και μερικές φορές γιατί είναι ποιο οικονομικά.Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να καταλάβουν όσοι ασχολούνται με διατροφή και αθλητισμό είναι ότι οποιοδήποτε συμπλήρωμα έχει σαν στόχο, να συμπληρώσει όπως λέει και το όνομα,κάτι που λείπει από την διατροφή μας. Συνεπώς κανένα συμπλήρωμα δε πρόκειται να κάνει θαύματα και να σας κάνει τεράστιους και μυώδεις.
Η μόνες περιπτώσεις που ένα συμπλήρωμα θα σας φανεί χρήσιμο είναι.

1)Αν χρειάζεστε πολύ μεγάλες ποσότητες από ένα θρεπτικό συστατικό και δε μπορείτε να πιάσετε την ημερήσια δόση που θέλετε.
Για παράδειγμα ένα άτομο που είναι 90 κιλά και χρειάζεται 2 γραμμ. πρωτεΐνης ανά κιλό,θα χρειαστεί πάνω κάτω 180 γραμ πρωτεΐνης την ημέρα.Σε αυτή την περίπτωση,επειδή οι ποσότητες είναι αρκετά μεγάλες,ίσως να φανεί χρήσιμο ένα συμπλήρωμα.

2)Για θέμα διευκόλυνσης και εξοικονόμησης χρόνου.
Καλώς ή κακώς στις μέρες μας πολλά είναι τα άτομα που τρέχουν σε δουλειές πέρα δώθε με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην τους είναι εύκολο να μαγειρέψουν,να έχουν μαζί τους και να καταναλώσουν τις ποσότητες που χρειάζονται.Ασφαλώς τα ταπεράκια είναι μια πολύ καλή λύση,ωστόσο σε αυτή την περίπτωση 1-2 δώσεις από κάποιο συμπλήρωμα όπως πρωτεΐνη ίσως να βοηθούσε.

3)Σας κουράζει να τρώτε όλη την μέρα.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τεράστιες ποσότητες φαγητού προκειμένου να πάρουν βάρος ή να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες τους στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.Είναι λογικό λοιπόν να κουράζονται στο να τρώνε και να μαγειρεύουν όλη μέρα τεράστιες ποσότητες. Εδώ λοιπόν βλέπουμε άλλη μια περίπτωση που ίσως να αξίζει να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα.

Αν λοιπόν μπορείτε να καλύψετε τις ημερήσιες σας ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και έχετε τον ελεύθερο χρόνο για να το κάνετε,δεν υπάρχει λόγος να πάρετε το οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Τέλος θα πρέπει για άλλη μια φορά να τονίσουμε το εξής,κανένα συμπλήρωμα δε πρόκειται να κάνει θαύματα.Το μόνο συμπλήρωμα που σύμφωνα με έρευνες αξίζει να πάρει κάποιος,καθώς όντως βοηθά στο θέμα δύναμης είναι η κρεατίνη.Θα υπάρξει ανάλογο άρθρο για την κρεατίνη,καθώς και για κάποια άλλα συμπληρώματα που ίσως να χρειάζονταν.




   

Σχόλια